Contrast Klub DK Websted
Forum start Forum start » Teknik og praksis » Motor
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Saltkølevand
  FAQ FAQ  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Saltkølevand

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Børge Iwersen Se drop down
Contrast Klub DK
Contrast Klub DK


Medlem siden: 02.August.03
Point: 44
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Børge Iwersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Saltkølevand
    Sendt: 23.November.17 kl. 13:54
Emne-id: 310
Motor
Saltkølevand
28-5-2015 17:04:49
Kresten Breiner
Yanmar 2GM20(f) i Contrast 33. Når motoren har kørt bare 15 min ligger der vand nede bag motoren. Jeg har mistanke til at udstødningen er utæt, men hvordan kommer man nemmest ind for at checke det. Og hvis det er det, kan man så reparere eller skal den skiftes.
Der går en hvid slange fra saltvands udtaget på køleren, ned og bagud. Og der kommer en tilbage som går i udstødningen. Ude bagved mødes de i en lille dims som jeg ikke aner hvad er. I manualen går der bare en kort slange fra saltvands udtag og direkte ned i udstødningen. Hvorfor den tur bagud og tilbage igen?

Mvh.
Kresten.

Emne-id: 310
Motor
Saltkølevand
28-5-2015 22:18:37
Tom Hansen
Den ekstra omvej for kølevandet er for at sikre at kølevandsafgangen ikke kommer til at virke som hævert og fylde motoren med vand. Jo lavere mororen ligger i forhold til det udvendige vandspejl jo mere nødvendigt er det. Den lille dims ude bagved er en ventil, der lukker luft ind, hvis der er undertryk i udstødningsslangen. Foroven i dimsen er der en lille ventil, der skal holdes ren for at systemet virker rigtigt.Skil den ad, og se om det ser fornuftigt ud. I stedet for ventilen kan man også have en tynd slange, der går fra toppen og ned til en gennemføring, lidt vand kan så løbe ud den vej. Slangen vil så også kunne virke den anden vej og suge luft ind, når der er undertryk i den. Det kommer der, når der ikke er tryk fra udstødningen.
mvh
Tom W Hansen

Emne-id: 310
Motor
Saltkølevand
28-5-2015 22:42:08
Kresten Breiner
Tak for svaret Tom, kan man så sige at hvis saltvands udtaget sidder noget højere end vandspejlet kan udtaget føres direkte i udstødningen?

Mvh.

Saltkølevand
31-5-2015 11:29:48
Tom Hansen
Det kan man godt, men man skal tage højde for bølgehøjden, hækbølgen og krængningen under sejlads, så der skal være god margin.
mvh
Tom

Emne-id: 310
Motor
Saltkølevand
29-5-2015 20:02:58
Kresten Breiner
Problemet er løst. Det var anti hævert ventilen der var utæt. Der løb så lidt vand ned langs slangen og ned i bunden af båden. Det endte så nede bag motoren, og hvis der kom meget løb det videre ned i bagerste kølrum.
Tak for tippet Tom, nu er man så blevet lidt klogere.

Mvh.
Kresten.


Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.18
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.