Rorhavari på Contrastbådene:

Allerede tilbage i 1986 for C36x'erne og 1988 for C33'erne, udsendte daværende Contrastvarvet i Karlstad brev til samtlige kendte ejere af en Contrast. Brevene omhandlede enkelte tilfælde af rorhavari, og værftet opfordrede i brevene til at få bådens ror forstærket med delvis ny massiv rorstamme. Brevene kan ses/hentes i denne hjemmesides Forum, 'Dokumenter til hentning'.

Ca. 1/12-06, har der været flere nye tilfælde af en ny type rorhavari, hvorfor vor svenske søsterklub Contrastförbundet har behandlet problemet med særlig alvor, dels gennem ny information til sine medlemmer, dels sammen med Pronavia lavet en favorabel aftale om fremstilling af nye ror til en god pris (SEK 15.000).
Svenskerne har broderligt adviseret os herom, hvilket resulterede i omgående information til vore egne medlemmer om sagen. Sagens dokumenter indtil videre kan ses/hentes her, ligesom lidt indrapporterede billeder kan studeres.

Mere end 30 Contrast-ejere fra Norge, Sverige og Danmark benytter sig af Pronavias tilbud om nyt ror monteret med massiv 48 mm rorstamme, hvilke løbende afsendes i det tidlige forår '07 fra fabrikken i Karlskrona, så hurtigt de kan fremstille rorene.

Efterskrift primo 2011:
Pronavia overlevede desværre ikke og måtte lukke i 2008/9. Næsten alle både skønnes at have fået nyt eller forstærket ror på et tidspunkt. Ud over private tiltag til fremstilling af ror, er der redaktionen bekendt ikke pt. andre, der har overtaget produktionen af ror.
I tilfælde af rorhavari vil det være en god idé at henvende sig til klubbens bestyrelse, som måske kan være behjælpelig med mulige løsninger.

Kopi af brevet til de svenske medlemmer (pdf-fil 114kb)
Kopi af e-mail udsendt 30/11-06 til vore egne medlemmer (pdf-fil 59kb)

Billeder: klik på billedet for at se det større - klik 'Tilbage' for at returnere.

 

 

Tilbage til toppen