CONTRASTKLUB

Danmark

Olieskift

21-08-2003       Lars Andersen

Det anbefales generelt at skifte motorolie og filter ved optagning, så den står smurt med ren olie vinteren over. Men er det nødvendigt at købe “original” Yanmar eller Volvo olie? (Jeg ser for mig at de hælder Harald Nyborg olie på ude bagved inden jeg kommer, og ganger så med 3-4 stykker…). 

21-08-2003        Poul Seilmann

Jeg kan fortælle, at jeg i de 15-16 sæsoner skivet skal på land aldrig har brugt andet end almindeligt Shell olie til dieselmotorer.  Vandet har jeg altid ladet stå, selvfølgelig frostsikret, og maskinen har altid kørt perfekt. Det er en Yanmar 2GM-F.

22-08-2003        Erik Skovsager

Jeg skifter olie ved optagning, men køber ikke yanmar-olie. Jeg køber de bedste dieselmotorolier henne på tanken (ca.75 kr/l). Motoren går mange ‘kolde’ minutter. Det lidt hårdt for motoren og den skulle gerne holde i mange år.  Intet er for godt til Céleste!!

 Det ferske kølevand er frostsikret og saltvandssytsemet er fyldt med frostsikret ferskvand – herunder saltvandspumpen med imepelleren og søvandsfiltret.

25-08-2003        Michael Dehn

PÅ min Contrast 33 fra 1986 har jeg aldrig påfyldt kølervæske i saltvandssystemet. Alle slanger er af gummi og vandet løber jo automatisk ud af sejlbenet. Jeg har aldrig haft nogle problemer i den retning. Mht. olieskiG og filterskiG har jeg gjort det sidst på sæsonen og påfyldt dieselmotorolie købt på den lokale benzinstation. Jeg har aldrig haG motorproblemer – den starter første gang efter søsætning, hvis ellers batteriet er opladet!

03-11-2003        Lars Andersen

Ikke fortsættelse af ovenstående, men i relation til emnet: Jeg synes olieskiGet sviner noget. Havde værre bøvl med at få ca. 1 liter ud af den, jeg lignede vist mest en krydsning mellem en automekaniker og skorstensfejer. Findes der ikke en lille fiks el-pumpe til opsugningen? Mit motorrum er griset at se på, vel bl.a. eGer mange olieskiG. Hvordan gør I det rent, (hvis I gør)?

08-11-2003        Erik Skovsager

Svar til Lars ang olieskiG! For det første: olien skal være varm for at den er let at få op fra bundkaret. Hos f.eks. masnedø kan du købe en lille let oliesugepumpe til 150 kr. Der følger et lille rør med du kan stikke ned hvor målepinden sidder. Herefter kan du uden at spilde en eneste dråbe suge al olien op. Lad olien blive varm. Stop motoren og lad olien synke tilbage ca. 1 time, skift oliefilter (hvis du ønsker det, men det er en god ide at gøre det hvert år), sug derfter olien op og fyld ny på. Sådan. Hvis du tager handsker på får du end ikke snavsede fingre!! Jeg gør rent under min motor hver eGerår ved at tørre op med ét stykke køkkenrulle (det er ingen vits)

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.