CONTRASTKLUB

Danmark

Omdrejningstælleren "hænger"

06-05-2008        Jan Nielsen

Omdrejningstælleren til min Yanmar 27 HK hænger, dvs det tager tid før den når op på omdrejningstallet ligesom det også tager tid før den gå på 0 o/min når motoren stoppes. Er det en kendt fejl?

06-05-2008        Johs Dalbjerg

Hej Jan Jeg kan ikke give dig svar på løsningen af problemet, men min omdrejningstæller på en Yanmar 27 hk hang også lidt, ligesom du beskriver. Jeg har solgt denne motor og fået installeret en ny her i vinter, dog ikke af ovennævnte grund, så mit problem er løst.

18-08-2008        kalle

Hei   Dette er et velkjent problem. Det er tre mulige feilkilder. 1. Løs kontakt. Sjekk at det er god kontakt fra turteller til føler på svinghjulet.  2. Føler gir for svake signal. Ta først ut føleren. Dersom den er skitten renses sen og settes på plass. Hvis turtelleren forsatt henger kan du måle signalstyrken ved å bruke et multimeter innstilt på vekselspenning. Motoren må gå og instrumentet skal vise mer enn 3 volt. Hvis lavere skift føler. 3. Før du skifter noe sjekk og turteller. Her kan du måle motstand mellom de to inngangene motsvarer lederene fra fra føleren. Motstanden vil variere men skal ikke være større enn ca 20 MOHM. Dersom det er unendelig motstand er det brudd i turteller. Da skiftes denne.   De fleste problemer av denne sort er grunnet dårlig kontakt. Lykke til

08-09-2008        Jan Nielsen

Hej Johannes og Kalle, jeg fik en instrumentmager til at se på omdrejningstælleren. Med noget besvær blev den skilt ad og renset og har siden virket tilfredsstillende. Jeg vil dog følge dine anvisninger Kalle hvis problemet skulle opstå igen. Tak begge for jeres indlæg.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.