CONTRASTKLUB

Danmark

Landstræf i Mårup på Samsø d. 11/12. august 2012

Mårup Havn på vestsiden af Samsø må siges at være centralt i Danmark, og det har været en af flere grunde til at bestyrelsen for 3. gang havde valgt Mårup som mål for årets landstræf. En anden faktor er ‘chancen’ for rimelig deltagelse, da der findes et pænt antal både fra Århus og ned i Lillebælt, der alle vil kunne nå Mårup på en weekendtur.

I år var vejret med os – også i den grad! Hvilket også kunne aflæses på sejlere i havnen, hvor der dog hele tiden var enkelte ledige pladser at finde gennem weekend’en. Således var vi 5 deltagende Contraster, hvor de 4 linede flot op side om side i det nye bassin. Deltagende var:
C33 ‘Kokomo’ af Kolding med Rut og Claus med samt skibshund,
C33 ‘Tempo’ af Fredericia med Lis og Uffe,
C33 ‘Love n’Fight’ af Lynæs med Lene og Tom,
C37 ‘Banjol’ af Norsminde med Ellen og Lars, samt
C362 ‘Agouri’ af Kerteminde med Karen og Jesper samt Jespers søn Peter.

Fællesskabet startede med en fælles frokost i havnens sejlerstue, hvor vi kunne finde skygge for den bagende sol. Herefter aftalte vi dagens program, der stod på cykeltur til Ballebjerg og rast i Nordby lørdag eftermiddag. Der skulle trædes hårdt i pedalerne for at nå til toppen, men belønningen udeblev ikke med et ufattelig smukt syn vestover mod Tunø og Jyllands østkyst. Som sagt var vejret perfekt, så sveden piblede frem.
Ind imellem cykeltur og spisning, var der tid til erfaringsudveksling og bådkig. Altid interessant og givende, og man får noget med hjem, også på den konto.

Stranden i Mårup er rigtig fin, det bliver hurtigt dybt, vandet var varmt, brandmændene måtte vi svømme udenom, og søndag morgen var der marsvineopvisning helt tæt på land. Ellen og Lene havde en lille konkurrence om, hvem der var i vandet flest gange.

Fremsynede havde vi dækket på til aftensbordet i sejlerstuen allerede først på eftermiddagen, da der er rift om de få pladser i stuen. Den store grill tændte Lars kl. 17, der dog måtte sande, at det ikke er hans spidskompetence at være grillmaster. Den blev 19.30 inden grillen kunne meldes klar, hvorefter alle sultne hoveder placerede alle tænkelige kødtyper på risten.
Klubben sponsorerede et par ‘papæsker’ af det flydende, og så blev der ellers ro i stuen for en stund.
Menuen afrundedes med en fin lagkage, som Ellen havde lavet, fordi Lars og Ellens datter havde fødselsdag.

Ud på aftenen skulle der ‘lægges arm’. Uffe og Lis i ‘Tempo’ havde på forhånd anmeldt at de stillede med en quiz (prøv at Google ‘Lej en regning’), og Lars vovede at gentage Henrik Søgaards Contrast-quiz fra Strib-træffet i 2007. De par af os der dengang deltog, kunne ikke huske noget om det alligevel… – heller ikke at svarene ville afstedkomme heftig diskussion om rigtigheden.
Er Contrastriggen 5/6 eller 7/8? Kom C362 på markedet i ‘4, ‘7 eller ’89. Sikken debat vi fik, og den fik nok også næring, da der var en præmie til hver af quiz’ene på spil! Blev jeg nu snydt for sejren, fordi mit svar blev dømt uretmæssigt forkert? Ak ja, men skægt havde vi det, og selvfølgelig i al fordragelighed.

Sidst på aftenen indtraf trætheden sig, og en herlig dag fik ende.
På vegne af bestyrelsen og også egne, skal der lyde stor tak til alle deltagere for mange hyggelige timer i fremragende selskab.
Indtryk fra træffet fås desuden fra Claus Munch’s ‘Kokomo’ fine billeder herunder.

ref. Tom Winther Hansen
og Lars Andersen

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.