CONTRASTKLUB

Danmark

Støj i masten

04-07-2003        S. Lindholdt

Hej allesammen. Jeg er så fræk at jeg prøver at bruge dette lille netværk, vi er ved at skabe, til at klare et lille problem for mig. Noget rasler inde i masten når vinden kommer fra siden og den vibrerer. Nogen få gange har jeg været heldig at dæmpe det med fender, men ikke hver gang. Der ligger ikke noget løst udover de fald der skal være der.

Ledninger til VHF og lanterner er pænt lagt ind i hulkehlen hele vejen. Er der nogen som kan hjælpe med et godt råd?

04-07-2003        Henrik Sørensen

Jeg har faktisk haft samme problem indtil for 2 uger siden. Støjen kommer fra de kabler som ligger i kabelrøret ved siden af hulkehlen. Jeg kontaktede Seldenmast og fik gratis tilsendt 15 stk små hvide skumklodser (2×5 cm) som presses i hulkehlen for hver meter og derefter videre ind i kabelrøret som har en slidse på indvendig side. Der skal anvendes et hjemmelavet stykke værktøj til formålet, og da jeg har mit liggende kan du bare sige hvornår du skal bruge dette, så sender jeg det til dig.

13-08-2003        Michael Dehn

Jeg har også støj i masten på min Contrast 33, men jeg har den teori at det er wirerne fra fokke- og storfald der slår mod masten. Og det kan jeg ikke se hvad man skal gøre ved.

13-08-2003        Lars Andersen

Støj stammende fra ledninger i hulkehlen – det må da være minimalt med den smule plads der er!? At faldene banker er derimod nok temmelig almindeligt, og dette problem gad jeg godt vide om kan løses, eller rettere minimeres, ved udskiftning af wirer til udelukkende tovværk. Jeg ved at Henrik S. (for-forrige indlæg) konsekvent skifter til tovværk på en nyerhvervet båd (og det er ofte ;-)), så måske vi kan få hans vurdering af fordelen herved, i relation til støj-problemet. Rystende mast synes jeg derimod er mest irriterende – det er når vinden kommer tværs eller deromkring. En fender hjælper noget, men ikke nok. Jeg har engang set en løsning med en tyk plastikstrimmel, 10-15cm bred, man trækker op med faldet i mastesporet. Det så købt ud – mon nogen kender til virkning, leverandør, pris etc.?

18-08-2003        Guests

Hvis støjen ikke er fra kabler eller fald, stammer den fra vinden som får masten til at “pumpe” det kan afhjælpes på 3 måder  1. Masten står for ret, slæk undervanterne og forstaget og spænd topvanterne med 13-14 kg. 2. 1-2 fender i masten 3. Selden “anti maste pumper” kender ikke navnet men hejses op i hulkehlen

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.