CONTRASTKLUB

Danmark

Størrelse af genoa til contrast 33

22-01-2010        Erling Vynne

Hej Contrastsejlere Jeg skal have en ny genoa og har fået foreslået en 120% genoa.

Den gamle er nok 160-170%. Er der nogen der har erfaring med at sejle med fx. en 120%, hører jeg gerne om det. 

16-02-2010        Kai Mogensen

Hej Erling,  Vi har en 120% genua til vores Contrast 33. Jeg har ikke andre forsejl at sammenligne med, da båden i vores tid altid har haft en 120% genua.  Der hvor det kan være lidt problematisk er ved kryds i kraftig blæsevejr, her har vi rullet genuaen lidt ind, men så står forsejlet ikke særligt godt, selv om skydepunktet flyttes. Alternativt har vi rebet “Storen” og beholdt fuld forsejl. Når jeg en dag skal ud og købe et nyt forsejl, vil jeg vælge en 120% genua igen. 

 

16-02-2010        Poul Seilman

Jeg kan oplyse at jeg for mange år siden af en meget erfaren Contrastsejler blev anbefalet at købe en 110% fok. Det gjorde jeg ikke på dette tidspunkt men investerede i en større. Jeg er siden blevet klogere og har for nogle år siden (ca. 10) købt som anbefalet en 110%. Den fungerer perfekt i både mellem og hård vind og vi reber stort set aldrig og går fin højde

18-02-2010        Tom Hansen

Jeg tillader mig at blande mig i debatten, med den viden jeg har nu.  En fok der går hen til eller lige inden for topvantet må være det rigtige tursejl til en Contrast 33. Til tursejlads skal sejlet kunne rullerebes, så det står godt. Sejlet skal også være skåret ret højt, derved bliver den nemmere at skøde og skal ikke skødes så langt frem, når den rulles.

Den kan evt. laves med ret agterlig og lange tynde sejlpinde, der er parallelle med forliget, derved bliver der god forbindelse til storsejlet og derfor også lidt bedre letvejrssejlegenskaber. Hvis man får lavet sejlet i moderne lette materialer, så står sejlet nemmere i let vejr og det beholder også sin form godt i meget vind. Jeg købte i 2004 en fok af Kevlar af Henrik Sørensen, den har jeg haft rigtig meget glæde af. Den er lavet om, så den kan rulles og den står forbavsende godt rullet. Det er det sejl vi bruger allermest på tursejlads. Jeg vi nu aldrig selv få lavet et tursejl i kevlar, da det i meget ringe grad tåler sollys. Der findes dog andre gode alternativer. For at spare min fine kevlarfok er jeg i øjeblikket ved at få lavet en sådan fok, som ovenfor beskrevet, dog i helt almindelig hvid polyesterdug. 

19-02-2010        Erling Vynne

Tak for de gode råd.  Jeg har nu bestilt en 120% genoa i Polen ved Vector Sails gennem Christian Rasmussen Sejl, som er agent for Vector Sails. Se http://sejlmager-sejl.dk/ . Når jeg får prøvet sejlet vil jeg lade erfaringerne gå videre her.  Man sparer ca. kr. 2000 og andre jeg kender har gode erfaringer med sejl fra Vector Sails.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.