CONTRASTKLUB

Danmark

Storsejl med løs fod

13-12-2005        Henrik Knudsen

Er der blandt medlemmerne én eller flere, som har erfaring med at sejle med storsejl med løs fod? Det er blevet mig anbefalet af Elvstrøm Sobstad, men jeg er lidt i tvivl om, hvor godt det er, samt om det er lige så holdbart i længden, forstået på den måde, at man kunne tænke sig, at når storsejlet bliver “træt” vil bommen “hænge” mere end ellers, da storsejlet kun har fat i barmen i stedet for i hele bommen. Fordele skulle blandt andet være at det er nemmere at trimme et storsejl med løs fod, da der ikke er friktion fra bommens hulkel.<br

13-12-2005        Lars Andersen

Det sidste storsejl, jeg havde, var med løs fod. Fordelen er som du skriver dels lettere trimning i let vejr, dels undgås ‘vandbassinet’ der opstår lige over bommen på et godt brugt sejl i regnvejr. Af sidstnævnte grund vil bommen altid hænge i barmen alligevel, og stort set ikke fordelt langs et underlig, på et sejl med underlig i kehlen. Det er derfor min opfattelse at du har et bedre sejl med løs fod. Jeg vil ikke betænke mig på at købe et sådan igen.

14-12-2005        Niels Bækdal

Hej Henrik Har haft storsejl med løs fod (North) i 3 år. Sejlet er lettere at trimme, men vi er tilbøjelige til at slække for meget på bomudhalet i let vejr. Der er jo ingen begrænsning på hvor meget der kan slækkes. Jeg vil også vælge løs fod næste gang, der er ikke noget at betænke sig på.

21-02-2006        Henrik Søegaard

Jeg kan helt klart anbefale dig at bestille storsejlet med løs fod! Umiddelbart vil jeg nok foretrække, at sejlet (den bløde fod) er fæstnet i bommens kehl. (Prøv at forelæg dette for sejlmageren – mast og rig er designet i 78! Den bløde fod øger dine trimmuligheder på stort set alle halser og giver dig et pænt profileret sejl ved korrekt trimning. På især halvvind og læns slækkes udhalet aldrig mere end at den bløde fod forbliver glat uden folder(hænger også sammen med trimning (slæk) af agterstag opå disse halser). Held og lykke – ny sejl er jo guf!

22-02-2006        Niels Bækdal

Hej Henrik. Jeg har sejlet med “løs fod” i tre år, og kan kun bekræfte at trimmulighederne er bedre. Trimningen bliver dog lidt sværere, da man kan slække udhalet ubegrænset, og derved fristes til at sejle med for hult sejl i let vejr. Jeg kan kun anbefale et storsejl med løs fod.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.