CONTRASTKLUB

Danmark

Storsejl til 33 eren

07-8-2014        Niels Bækdal
Hej Jeg skal have et nyt storsejl og overvejer at maximere kappen, og evt. korte agterliget lidt op, så masten kan hældes lidt mere bagover med en toggler I forstaget. Er der nogen der har erfaring med større kappe I storsejlet, mere fart I let vejr, bedre højde ?? Overvejer et 3DL sejl fra North, har nogen prøvet det.

9-8-2014         Tom Hansen
Jeg har et storsejl med en kappe, der i let vejr ikke kan gå forbi agterstaget. Jeg har sat en svirp på til at holde agterstaget ude. Jeg har skiftet agterstaget ud med et af dynema, fordi det er meget lettere end wire. Sejlmageren er helt sikker på at storsejl skal være store i toppen. Jeg har ikke ofret et 3dl sejl på os, men jeg har et fra UK med kulforstærkninger. Jeg mener ikke, at der er noget bedre end Norths 3dl. Min erfaring med det storsejl jeg har er, at det beholder facongen uanset trykket, og at agterliget ikke blafter. De moderne sejls styrke er strækkvaliteten, i let vejr tror jeg ikke de er bedre end hvide sejl. Min erfaring med de moderne duge er, at de ikke kan tåle “bank” derfor er de ikke så holdbare til forsejl,jeg har fjernet motorlanternen og sat forstærkning (nummerdug)på meget af agterliget på vores genua, men vores storsejl har holdt rigtig godt. Hvis du hælder masten agterud flytter du også sejlcentret agterud. Vil du det? Spørg sejlmageren.

29-9-2014      Niels Bækdal

Tak Tom, jeg går ind i dit målerbrev og finder størrelsen på dit sejl, Ja, jeg prøver at hælde masten lidt mere bag over, for at få lidt mere tryk på roret i let vejr. Hvis den bliver for luvgerrig i hård vind, må jeg rigge om igen.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.