CONTRASTKLUB

Danmark

Membran

27-08-2003        Jens Madsen

Er der nogen der ved noget om gummimembranen ved motorbenet. Jeg har ikke skiftet endnu, båden er fra 85. Jeg har snakket med nogen som har skiftet, de siger den gamle intet har fejlet. En bådbygger har sagt at den sidder tørt og godt der kan ikke komme vand op, da der er vacuum når båden er i vandet?

27-08-2003        Bo Ravn

I Bådmagasinet fra september 1997 har jeg fundet følgende læserbrev med svar:  <br

 LÆSERBREVET: Min båd fra 1988 har en værGapteret Yanmar motor. Installationen er udmærket og velholdt, men i instruktionsbogen står, at membranem omkring sejlbådsdrevet skal skiftes hvert andet år. En Yanmar membran koster ca 9000 kr i modsætning til Buch og Volvos til ca 2000 kr- som kun anbefales skiGet hvert 7 år.  Ved direkte forespørgel hos importøren får man et henholdende svar: at membranen sikkert kan holde mange flere år, men at man skal være på den sikre side osv.  Jeg stoler på, at membranen er i orden, men mit forsikringsselskab (Topsikring) henholder sig til oplysningerne i instruktionsbogen.

 Det betyder i praksis, at hvis jeg ikke ofrer 9000 kr + arbejdsløn hvert andet år, så får jeg ingen erstatning hvis båden lider haveri af denne årsag. Jeg har ikke mødt andre Yanmar ejere, der har foretaget membranskift. Med andre ord sejler de rundt uden fuldt dækkende forsikring.  Jeg syntes det er for dårligt af Yanmar importøren og Topsikring dækker sig ind under en fabriksmanual,der måske er udarbejdet for sejlads under mere ekstreme forhold. Jeg vil gerne høre jeres, og især Codans mening herom.

Indsendt af Jens Nielsen,Herlev  Læserbrevet har været forelagt Yanmar importøren til besvarelse:

“Vi har gennemlæst læserbrevet med stor interesse, og har følgende kommentarer:  “Smarte fiduser” er ikke det Yanmar er kendt for, og i instruktionsbogen står der således heller ikke, at membranen skal udskiftes hvert andet år, MEN derimod at membranen skal kontrolleres hvert andet år. Udskiftning skal ske såfremt der er revnedannelser eller andre skader i gummiet, hvilket fremgår af operation manual. <br

 Denne foranstaltning mener vi er den mest korrekte at anbefale overfor bådejere, idet et fast angivet års-interval kan skabe falsk sikkerhed.Vi kan for fuldstændighedens skyld oplyse, at vi har set flere eksempler på membraner, der var som nye eGer både 10 og 12 år. <br

 Såfremt hr. Nielsen ønsker at udskifte sin membran kan han hos en autoriseret Yanmar forhandler købe en komplet membransæt – 2 membraner,manchet og spændebånd for 4995, – incl. moms.  Vi håber hermed at have besvaret læserbrevet fra Jens Nielsen <br

 Mvh Gertsen og Olufsen   M.h.t. det forsikringsmæssige spørgsmål kan vi sige, at det til enhver tid er bådejerens ansvar, at båden er sødygtig og veligeholdt.  Revner i gummimembranen på grund af slitage og alder betragter forsikringsselskaberne som manglende veligeholdelse og er som sådan ikke dækket. Efterse membranen HVERT år inden søsætningen – og er der nogen tegn på revner eller er gummien hård, så kontakt din Yanmar forhandler for råd.

27-08-2003        Erik Skovsager

Jeg skiftede mit for et par år siden(ikke gjort siden 86).Det er sådan at Yanmar foreskriver at det skal skiftes med 5-7 års mellemrum – af sikkerhedshensyn.Hvis uheldet er ude og båden synker og det kan henføres til en utæt membran er der ingen dækning. Der er tale om dårlig vedligeholdelse!!! Den jeg skiftede var akkurat lige så pænt som ny: pøn, tør, blød. Men af forsikringshensyn!!! Det er ærgerlige penge. Man kan jo også vælge at gamble!!??

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.