CONTRASTKLUB

Danmark

Rullesejl

18-04-2007 Niels Bertmann

Er der nogen der har erfaring/mening/evt. pris på rullestorsejl i bommen. En sailtainer hedder det vist?

18-04-2007        Johs Dalbjerg

Hej Niels  Vi har sejlet med et sailtainer system fra MP sejl i fem år, og har været utrolig glade for det. Det har fungeret upåklageligt, uanset om det er stille vejr eller kuling – der har aldrig været problemer. Det er nemt og bekvemt. Sejlet er altid rullet pænt sammen og det er uhyre nemt at rebe sejlet. Ulemper: Cunningham er sløjfet, håndteringen af bomudhaler er mere besværlig end ved en normal rig og sejlet er syet en anelse mere flad end sædvanlig.  Hvis du kan leve med ulemperne, kan jeg klart anbefale systemet. Vi betalte 36000 kr. for det hele incl. sejl og montering for fem år siden.  Der findes flere systemer: MP sejl, Elvstrøm sejl, Steen Kølhede og John Mast (måske flere). Forskellene ligger i designet og mindre detaljer. 

27-01-2008        Niels Bertmann

Forskellen på Sailtainer contra High-Low Reefer ?? Bortset fra at Sailtainer er over 20.000kr billigere incl. sejl samt design. Har nogen erfaringer med begge systemer. Bomudhal, Johannes?? Skal det strammes/slækkes ved hver sejlsætning eller hur.

27-01-2008        Johs Dalbjerg

Hej Niels.  Jeg rør stort set ikke mit bomudhal i løbet af en sæson. Det er selvfølgelig et kompromis, jeg her foretager. Det betyder, at jeg har et meget fladt storsejl hele tiden. Det er optimalt til kryds, men ikke helt optimalt med slæk på, men det lever jeg med. Jeg sejler p.t. kun tursejlads. Det skal dog lige nævnes, at jeg i den første sæson, hvor jeg havde monteret sailtainer systemet deltog i Fyn Rundt kapsejladsen, og blev nummer to i mit løb, uden at jeg overhovedet rørte bomudhalet.  Jeg har ikke prøvet at sejle med High-low Reefer systemet. Men jeg er overbevist om, at prisforskellen primært skyldes design samt pris på sejl.  Der findes to systemer til indrulningen af storsejlet. Det ene system svarer til det princip, som rulleforsejlene bruger – altså hvor der rulles et langt tov ind ved sejlsætningen, som så igen trækkes ud, når sejlet rulles ind. Det andet system bruger et endeløst tov, som kører over et hjul i enden af bommen. Hjulet er formet lidt ligesom “hjulet” ved et selvskødende spil.  Jeg kan ikke huske hvilket princip High Low Reefer bruger. Sailtainer bruger det første princip.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.