CONTRASTKLUB

Danmark

Propel

04-07-2003        Henrik Sørensen

Jeg kan oplyse efter jeg har monteret ny skrue har samme fart gennem vandet 6,4-6,8 knob, men nu ved lavere omdrejninger. Mine bakegenskaber føles måske lidt ringere end før, men det har sikkert noget med skruens stigning at gøre. En Yanmar standardskrue har en stigning på 15×11, den nye Flex O Fold jeg har fået er 15×12.

17-03-2004        Lars Andersen

Man kan se af Henriks indlæg at det egentlig er svar på tidligere spørgsmål, som ikke er med. Det må stamme fra et problem med overførsel af oprindelige mails til det nye forum.

 Nå, men jeg tager emnet op igen, da jeg netop for flere år siden til min 33’er anskaffede mig en 15×11 fast 2-bladet propel, købt hos Sondrup Marine, der er Yanmar-forhandler.<br

 Men jeg er ikke tilfreds med farten, der kun med røg og damp når op på 6kn., dvs. 5,5 når maskinen synes at arbejde ved ideelle omdrejninger. Det må kunne gøres bedre, og jeg eGerlyser hermed andres erfaringer. Jeg er for nærig til at investere i foldepropel, og accepterer altså ulempen ved den faste.

26-04-2004        Lars Andersen

Lige en korrektion til mit forrige indlæg: det viste sig ikke at være en 15×11, men 16×11 fast propel, jeg havde købt. Iflg. Sondrup Marine kan man simpelthen ikke få en 15×12 fast propel til SD-20 drevet! Men det blev mit spørgsmål så nærmest mere aktuelt af, og jeg hører stadig gerne andres erfaringer vedr. propeller.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.